1 Haziran 2013 Cumartesi

AMD VİSİON A4VİSİON A4


AMD VİSİON- A4

Bilgisayar kullanıcıları, videoları yüksek çözünürlükte izlediklerinden, bununla beraber bir çok işlemi aynı anda yapmak istediler.AMD’de yeni teknolojisi VISION’ın da bu ihtiyacı karşılayacak performansa sahip bilgisayarlar için geliştirdi.
VISION, AMD’nin işlemci ile grafik kartını bir arada sunduğu yeni teknolojisidir. Yüksek çözünürlükte videoları üstün performansla izlemek, fotoğrafları ve videoları hızla ve kolayca düzenlemek için tasarlanmış bir teknolojidir.
AMD'nin A Serisi işlemcileri, üstün performans ve düşük güç tüketimi sunmak amacıyla tek bir enerji verimli yonga üzerinde CPU ile GPU'yu birleştirir.

AMD 2.NESİL A4 İSLEMCİ ÖZELLİKLERİ
Bilgisayarların ihtiyaçlarinı karsilayan AMD A serisi işlemciler, ile yapilandirilır ya da yükseltilır.
AMD'nin VISION A4 teknolojisi sayesinde gündelik işlemlerde esnek performans sağlanır.
Ø AMD APP Acceleration1 – Günlük uygulamalarin hizini arttirir.

Ø DirectX®11 Desteği - En hızlı ve güçlün oyun oynama ve bilgi işleme sağlar.
Ø Yeni AMD Quick Stream Teknolojisi2 - İnternette hızlı ve sorunsuzca video akışı sağlar.
Ø  Yeni AMD Steady Video Teknolojisi 2.03 - Daha düzgün görüntülemek için titreşimli videolari sabitler.


AMD App Acceleration1 - Daha fazla çekirdek ve AMD App Acceleration'in gücü ile gündelik uygulamalari hizlandirin.

AMD Internet Hizlandirma – AMD İnternet Hızlandırma sayesinde hızlı yüklenen web siteleri ile gezintinizi daha hızlı hale getirin.

AMD Perfect Picture HD6 - AMD Perfect Picture HD'nin gelişmiş çözünürlüğü ve kontrasti sayesinde resimler sayfadan çıkar ve canlı renklerle yaşamın içine dahil olur.

AMD Quick Stream Teknolojisi4 - Ara belleğin yanit vermesini beklemeye son verin. AMD Quick Stream Teknolojisi ile güçlü APU grafiklerden yararlanarak hizli ve sorunsuz internet'e kavusun.

AMD Radeon™ HD Ekran Kartlari - AMD Radeon™ HD Ekran kartlarinin harici düzey performansiyla ekran kartlarinizdan beklediginiz her seyi elde edin: canli ve net fotograflar, filmler ve oyunlar

AMD Steady Video Teknolojisi 2.05 - Tatil videosu caninizi sikmamalidir. AMD Steady Video Teknolojisi 2.0 sayesinde tek tiklamayla aile videolarinizdaki titresim ortadan kalkar. Gelismis ayarlar ve tek tiklama kontrolü sayesinde aile ve Web videolarini otomatik olarak stabilize edin.

Masaüstü bilgisayarlar için VISION A4 Teknolojisi, mobil veri işleme ile A4 teknolojisinin tüm avantajlarının tadını çıkarabilmeniz için size medya, üretkenlik ve Web tarama uygulamalarının hızlandırılmasına yardımcı olacak üstün performans sağlar. 
AMD Steady Video – Artık elde taşınan kesintili videoları izlemek başınızı ağrıtmayacak. AMD Steady Video, hareketi tam anlamıyla görebilmeniz için oynatma esnasında videoyu sabitler2.

AMD Mükemmel Görüntü Yüksek Çözünürlüğü – Gelişmiş renk, kontrast ve çözünürlük için görüntü kalitesini otomatik olarak artırır. İnanmak için görmeniz gereken görüntü ve video deneyimini yaşayın. AMD Mükemmel Görüntü Yüksek Çözünürlüğü, görüntülerinizin otomatik olarak parlak, net ve canlı görünmesini sağlar.

AMD VISION Engine – DirectX® 11 desteği ile medya, üretkenlik ve Web tarama uygulamalarınızı hızlandırın. Keskin, canlı görüntüler eşliğinde favori sitelerinizde daha hızlı İnternet gezintisinin keyfini çıkarın. Olağanüstü gerçekçi oyunların ve üç boyutlu görüntülerin tadını çıkarın.
ü AMD Kablosuz Görüntü – HDTV'nize kablosuz film, TV programları ve klip görüntüsü sağlayarak büyük ekran deneyiminin tadını çıkarın.

ü Çift Çekirdekli İşlemci – Günlük PC verimliliği ve çoklu görev için hassas ve enerji etkin performans. Çift çekirdek performansıyla Web taraması yapın ve hızlı ve kolay bir şekilde e-postalarınızı kontrol edip arkadaşlarınızın durum güncellemelerine ulaşın. Çift çekirdek ile hem görev listenizle ilgilenin hem de eğlenceye başlayın.


ü AMD Turbo Core Teknolojisi – En çok ihtiyaç duyduğunuzda ekstra performans sağlamak için talebe göre performansı artırır. Günlük aktiviteler için azaltılmış güç tüketimi ile birlikte sisteminizin limitlerini zorladığınızda olağanüstü performans sağlar.
ü AMD Cool ‘n’ Quiet™ teknolojisi – Rahatsızlık duymadan inanılmaz performansı yaşamanız için ısı ve gürültüyü azaltır. Ses efektleri PC'nizden değil izlemekte olduğunuz filmden gelmelidir. Şovun keyfini sürebilmeniz için daha düşük ısı ve gürültü deneyimini yaşayın.

ü Form Faktörü – Etkin tasarım, en üst düzey eşsiz masaüstü form faktörlerini destekleyebilir. Enerji verimliliği olan kompakt bir tasarımda inanılmaz HD performansına geçin

 





                                           AMD ÇİFT ÇEKİRDEK A4-3300
AMD A4-3300 dizüstü bilgisayarlar için çift çekirdekli işlemci. Bu APU (= Hızlandırılmış İşlem Birimleri) Fusion ailesinin bir parçasıdır ve  Radeon HD 6480G  grafik kartı sahiptir. İşlemci çekirdeği 1.9 GHz temel saat hızı hızında ve otomatik olarak 2.5 GHz (kadar overclock yapabiliyor TurboCore , sıcaklık ve kullanılan çekirdek bağlı olarak). 
İşlemci çekirdeği Husky  ailesi  12h dayanmaktadır  . Eski Phenom II mobil işlemciler ile karşılaştırıldığında, Husky çekirdek çok benzer ama ek donanım bölücü sahiptir. Ancak, saat başına performansı eski Turion II, Athlon II, Phenom II mobil işlemciler (Llano APU olarak bir Düzey 3 önbellek özelliği yoktu) benzer olmalıdır.
Llano APU 400 çekirdek ,maksimum entegre ,DirectX 11 uyumlu grafik kartı vardır. AMD Radeon HD 6480G  A4-Serisi sürümü ancak 444MHz ancak 240 çekirdek sunuyor .Hiçbir özel bellek ve aynı zamanda entegre önbellek kullanmak mümkün değildir   Ayrıca APU da en çok kullanılan HD video kodunu çözmek için entegre bir UVD3 video işlemcisi bulunuyor.
A4-3300M de DDR3 (L) -1.333 bellek ve PCIe 2.0 denetleyicisi desteği ile entegre çift kanal bellek denetleyicisi sahiptir.   


Ø Masaüstü için AMD Dual-Core A4-Serisi APU
Ø Radeon HD 6410D ile Model Numarası AMD A4-3300 APU
Ø Parça Numarası AD3300OJGXBOX
Ø UPGA FM1 soket tipi
Ø Watt 65
Ø Hızı 2700
Ø Belirtilmemiş veriyolu hızı
Ø L2 Cache 1024
Ø İmalat Teknik (CMOS) 32nm SOI
Ø Tanımlanmamış Stepping

AMD (APU) için Hızlandırılmış İşleme Üniteleri canlı HD eğlence, yanan-hızlı internet tarama ve hızlandırılmış medya uygulamaları sağlayarak enerji tasarrufu sağlar tek bir çip üzerinde çok çekirdekli CPU ve ayrık düzey GPU birleştirir.Masaüstü bilgisayarlar VISION Teknolojisi dayalı ile zengin performans, sistemin sessiz yumuşak ve düşük güç tüketimi keyfini çıkarabilirsiniz. Deneyim düzgün, atlama-ücretsiz HD oynatma ve etkileyici hız ve günlük uygulamalarda performans keşfedin.HD-DVD standardı kalitesini yaklaşırken, rahat oyun oynamak ve yenilikçi serisi AMD Dual-Core A4 Hızlandırılmış İşlemci ile kolayca video dosyalarını mobil cihazlara dönüştürmek.

Serisi AMD Dual-Core A4 günlük bilgisayar verimlilik ve çoklu görevler için verimli performans ve enerji tasarruflu sunmaktadır. Web sörf, e-posta kontrol ve çift-çekirdek performansı ile arkadaş hızlı ve kolay durum güncelleştirmeleri almak. Görev listenizin bak ve çift çekirdekli eğlenceli adanmıştır.
AMD Vision devrimci teknoloji DirectX 11 uyumlu AMD Radeon Çekirdek, Video Accelerator ve AMD Vision Motor Yazılım hızlı internet tarama ve hızlandırılmış uygulamalar açılması, canlı HD eğlence sağlamak için yararlanır.

 AMD Radeon Çift Grafik ölçüde grafik ve oyun performansı artırmak için iki güçlü AMD Radeon grafik işlemcileri bir araya getirir. Eğer aşırı görsel ve oyun için bir eleme AMD Radeon ayrık grafik eklediğinizde iki gücünü alın. 
Artık baş ağrısı videoyu görmek için el titreme. AMD teknolojisi sürekli video online video ve istikrarsız ve yumuşak bir görüntüleme deneyimi oynamak için sinir ev stabilize yardımcı olur.

AMD mükemmel yüksek tanımlı görüntü teknolojisi kendi kendini güçlendiren kaliteli görüntü renk kontrast ve çözünürlük geliştirme. Inanmak için görmek zorunda video görüntüleri ve deneyim.AMD mükemmel yüksek tanımlı görüntü otomatik olarak parlak, net ve canlı bir görünüm için görüntüleri geliştirir.
Ses efektleri izlediğiniz film değil, PC'nizden gelmelidir. Eğer oyalama olmadan inanılmaz bir performans yaşayabilirsiniz Teknoloji 'n' Quiet Teknoloji AMD Cool ısı tüketimi, gürültü ve enerji azaltır.


 Teknik özellikler


ÜRÜNKODU
AMD A4-3300
SOKET TİPİ
FM1
İŞLEMCİ SERVİSİ
A4
ÇEKİRDEK SAYISI
2
İŞLEMCİ HIZI
2.5GHz
ÖN BELLEK
1MB
ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
32 nm
DAHİLİ GRAFİK İŞLEMCİ
var
İŞLEMCİ KOD ADI
Llano
MAX DESTEKLEDİĞİ BELLEK MİKTARI
hayır
FSB HIZI
hayır
HYPERTRANSPORT HIZI
hayır
EK ÖZELLİKLER
VİRTUALİZATİON
MAX GÜÇ TÜKETİMİ
65W

AMD RADEON HD 6410D IGP






 AMD A4-3400
Üç ve dört çekirdekli modelleri bulunan ve hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlara yönelik çözümlerden oluşan Fusion-A serisinin yeni üyelerinden A4-3400'ün  2.7GHz'de görev yapıyor. Soket FM1 formunda çalışan yeni işlemcilerde, 160x paralel işlem birimine sahip olan DirectX 11 destekli Radeon HD 6410D entegre grafik birimi bulunuyor. Unified Video Decoder 3.0 motoruna sahip olan grafik birimi, yüksek tanımlı videoların yanı sıra HD3D ve Blu-ray 3D gibi teknolojiler için de donanımsal hızlandırma desteği sunabiliyor.
İncelenen A4 3400 ve Gigabyte anakart da bazı AMD grafik kartları ile, Hybrid Crossfire desteği sağlıyor.Hybrid Crossfire özelliği sağlar bu kurulu tarafından desteklenen ekran kartı en yüksek modeli düşük güç sürümü yüklü .
AMD A4 ışık oyun ve kodlama görevleri de dahil olmak üzere görevleri sayısız.

Teknik özellikler:

ÜRÜNKODU
AMD A4-3400
SOKET TİPİ
FM1
İŞLEMCİ SERVİSİ
A4
ÇEKİRDEK SAYISI
2
İŞLEMCİ HIZI
2.7GHz
ÖN BELLEK
1MB
ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
32 nm
DAHİLİ GRAFİK İŞLEMCİ
var
İŞLEMCİ KOD ADI
Llano
MAX DESTEKLEDİĞİ BELLEK MİKTARI
hayır
FSB HIZI
hayır
HYPERTRANSPORT HIZI
hayır
EK ÖZELLİKLER
VİRTUALİZATİON
MAX GÜÇ TÜKETİMİ
65W

AMD A4-5300

AMD A4-5300  Trinity mimarisine dayalı bir düşük-uç masaüstü APU olduğunu.Çip, 32-nanometre sürecinde üretilen ve 3.4 ve 3.6 GHz hızında 2 CPU çekirdeği ile 1 modülü entegre edilir. Ayrıca, 5600K bir Radeon HD 7480D grafik birimi ve DDR3-1600 bellek denetleyicisi vardır.
CPU çekirdeği yeniden işlenmiş Bulldozer mimarisi  olarak adlandırılan,  Piledriver bir dayanmaktadır  . Bir çift çekirdekli işlemci olarak pazarlanan rağmen, A4-5300 iki tamsayı-çekirdek ve toplam bir kayan nokta ünitesi ile tek bir sözde modülü içerir. Sonuç olarak, bir CPU, bir gerçek çift çekirdekli işlemci değildir.
Kriter bağlı olarak,  CPU performansı  A4-5300 biraz bir Celeron Dual-Core G550 (aynı zamanda masaüstü CPU) seviyesinin altındadır. Sadece AES gibi komut seti uzantıları kullanırken - bu çok ucuz Intel işlemciler için devre dışı - çip daha iyi bir performans sağlar. Düşük işlem gücüne rağmen, bu ofis programları, multimedya uygulamaları veya internette sörf gibi basit günlük görevleri büyük bir kısıtlama olmaksızın mümkündür. Ancak, çoklu görevler için rezervleri ciddi sınırlıdır.
Entegre DirectX 11 uyumlu  Radeon HD 7480D  sadece 128 shader çekirdeği sunmaktadır.Güç tüketimi  tüm masaüstü APU 65 watt 'dir.
Teknik özellikler:

ÜRÜNKODU
AMD A4-5300
SOKET TİPİ
FM2
İŞLEMCİ SERVİSİ
A4
ÇEKİRDEK SAYISI
2
İŞLEMCİ HIZI
3.4GHz
ÖN BELLEK
1MB
ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
32 nm
DAHİLİ GRAFİK İŞLEMCİ
var
İŞLEMCİ KOD ADI
Trinity
MAX DESTEKLEDİĞİ BELLEK MİKTARI
hayır
FSB HIZI
hayır
HYPERTRANSPORT HIZI
hayır
EK ÖZELLİKLER
Turbo Core ,VİRTUALİZATİON
MAX GÜÇ TÜKETİMİ
65W

AMD RADEON HD 7480D IGP










Hazırlayan:Şeyma Bostancı

0 yorum :

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar