7 Haziran 2013 Cuma

Intel Xeon E5

         Intel, Sandy Bridge-E mimarisini sunucu platformuna taşıyacak ve yeni nesil Xeon-E5 işlemcilerini pazara sunmuştur.  Intel, Sandy Bridge-E tabanlı yeni sunucu platformunu, Westmere-EP platformu ile kıyaslayarak performans tarafındaki güncellemelere dikkat çekmiştir.


      Sandy Bridge-EP kod adıyla bilinen Xeon E5 işlemcileri, masaüstü sistemler için hazırlanan versiyonlarıyla kıyaslandığında önemli bazı güncellemeler ile gelmiştir. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemcilerde, 8 çekirdekli modeller de sunan Intel buna bağlı olarak Hyper-Threading ile tek bir işlemcide 16 izlek desteği vermiştir. 

      Modeline göre 20MB'a varan oranda Seviye 3 bellek kapasitesine sahip olan işlemcilerde, çok soketli sistemlere destek ve soketler arasındaki bant genişliğini yüksek tutabilmek adına çift QuickPath Interconnect bağlantısı bulunuyor. Dört kanal DDR3 bellek kontrolcüsü ile donatılan sistemler, aynı desteğe sahip olan Sandy Bridge-E tabanlı Core i7-3000 serisi işlemcilerden farklı olarak 384GB bellek desteği sunabiliyorlar ki bu sayede çift soketli anakarta sahip bir sistemde 768GB'a kadar DDR3 bellek kullanımı mümkün kılınıyor.

    Xeon 5690 işlemcisi ile yapılan kıyaslamada, Sandy Bridge-EP tabanlı Xeon E5-2690 işlemcisi, %50 ila %120 arasında değişen oranlarda daha yüksek performans sunuyor.


YÜKSEK PERFORMANSLI BİLGİ İŞLEM


       Intel® Xeon® serisi işlemci tabanlı sunucu takımıyla araştırma ve buluşlarınıza hız kazandırır. Intel Xeon serisi işlemciler güçlü ve akıllı performans sunarak, tasarım aşamasından üretim aşamasına hiç olmadığı kadar hızlı geçmenizi sağlar.
Intel Xeon işlemci tabanlı yüksek performanslı bilgi işlem çözümlerinin avantajları:

·         Size uygun bir bellek: Ölçeklenebilir çözümler, erişim performansına ve talep üzerine kaynak sunumuna yardımcı olmak için daha esnek bellek bant genişliği sağlar.
·         İhtiyaç duyduğunuzda performans: Dinamik ölçeklenebilirlik, karmaşık verileri yeni buluşlara dönüştürerek çığır açan ürünlerin geliştirilmesini hızlandırır.
·         Verimli güç tüketimi: Intel Xeon işlemciler, en yüksek enerji verimliliğini sürdürürken ihtiyacınız olan performansı akıllı bir şekilde sunar.

                                       ETKİLEYİCİ PERFORMANS
            Intel® Xeon® işlemci E5-2600 ürün ailesiyle desteklenen yeni nesil PowerEdge sunucularla,veri merkezinize daha fazla performans, verimlilik ve çok yönlülük getiriyor. Performans, yerleşik özellikler ve maliyet verimliliğinin en iyi birleşimini sunmak için tasarlanan Intel® Xeon® işlemci E5-2600 ürün ailesi, işlemleri rahatlatmanıza, veri dar boğazlarını gidermenize ve iş çevikliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Intel® Xeon® işlemci E5-2600 ürün ailesi, esnek ve verimli veri merkezinizin temelinde yer alan güçlü, çok yönlü işlemcilerdir. Sanallaştırma ve bulut bilgi işlemden tasarım otomasyonu ve gerçek zamanlı işlemlere kadar her alanda, benzeri görülmemiş bir performanstan ve ciddi düzeyde kısalan I/O gecikme sürelerinden memnun kalacaksınız.
                              VERİ MERKEZİNİZİ RAHATLATIN
·         Intel® Entegre I/O, I/O gecikme süresini yüzde 301 2 düzeyine ulaşan bir oranda azalttığından ve PCIe 3.0 özelliğini desteklediğinden, I/O bant genişliğini PCIe 2.0'a göre iki katına çıkarır. 3 2
·         DDIO – Intel® Veri Doğrudan I/O Teknolojisi, I/O paketlerini akıllı bir yöntemle işlemciye yönlendirerek I/O performansını iki katından4 çok artırır. 
·         Intel® Gelişmiş Vektör Uzantılarıyla (Intel® AVX)5 iki kat daha iyi bir teknik bilgi işlem performansı elde edilir.


                                            PERFORMANSI ARTIRIN
·         Performans, önceki nesil Intel® Xeon® işlemci tabanlı sunuculara göre yüzde 80'e varan oranda artar.6 2
·         Yeni Intel® Turbo Boost Teknolojisi 2.07, önceki nesil turbo teknolojisinden8 2 iki kat daha iyi performans sunar ve gerek duyduğunuzda, bilgi işlem gücü sağlamak için iş yüklerinizdeki artışlara uyarlanır.




Dell R720225H7P1N-1S3 PowerEdge R720 Xeon E5-2630 8GB 2x300GB H710p 2U Rack

Stok Kodu : R720225H7P1N-1S3
Model : PowerEdge R720
Kasa Yapısı : 2U Rack
İşlemci : Intel Xeon E5-2630 2.30GHz, 15M Cache, 7.2GT/s QPI, Turbo, 6C, 95W
İşlemci Desteği : 2 Soket
Bellek : 8GB Memory 1 x 8GB RDIMM, 1333 MHz, Low Volt, Dual Rank
Bellek Desteği : 24 dimm / 768GB
Sabit Disk : 2x 300GB SAS 6Gbps 10k 2.5" HD Hot Plug
Sabit Disk Desteği : 8 x 2.5"
Sabit Disk Tipi : Hot Plug
Yonga Seti : Intel C600
Güç Kaynağı : 1 x 750W Power Supply
Güç Kaynağı Desteği : Hot Plug, Redundant
Ekran Kartı : Embedded Matrox G200 with 16MB of cache
Optik Sürücü : 16X DVD+/-RW Drive SATA
Portlar : (1) seri, (4) RJ-45, (4) USB 2.0, (2) video
Genişleme Yuvaları : 6 adet PCIe x8  + 1 adet PCIe x16
Ethernet : Broadcom 5720 4 Port 1GbE Network Daughter Card
Raid Kartı : PERC H710p Integrated RAID Controller, 512MB NV Cache(0,1,5,6,10,50,60)
Rack Montaj Kiti : Sliding Ready Rails With Cable Management Arm
İşletim Sistemi : Ayrıca alınmalıdır.
Sistem Yönetimi : iDRAC7 Enterprise
İlave  : 2M Rack Power Cord C13/C14 12A, Bezel, Open Manage


                                       GELİŞMİŞ I/O ÖZELLİKLERİ
        Entegre PCIe Gen3 özellikli genişletme yuvalarını da içeren PowerEdge R720'nin dengeli, ölçeklenebilir I/O özellikleriyle, veri merkezi performansınızı iyileştirin.

                     
                              ESNEK VE ÖLÇEKLENEBİLİR AĞ ÖZELLİĞİ
         Ek I/O performansınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza olanak tanıyan özelliklerle, ağınızın işlem hacmini uygulama gereksinimlerine uyarlayın.

                          

                                   ÖDÜNSÜZ VERİMLİLİK

       PowerEdge R720 raf tipi sunucuyla, orta ölçekli ve büyük kuruluşların zorlu sanallaştırma, veritabanları ve kurumsal kaynak planlama (ERP) iş yüklerinde verimliliğinizi maksimum düzeye çıkarın.


                                                 GÜÇLÜ SİSTEM YÖNETİMİ
Donanım tarafından yönlendirilen akıllı sistem yönetimi, yoğun güç yönetimi ve diğer yenilikçi yönetim araçlarıyla kolay yaşam döngüsü yönetim özelliğinden yararlanın.

                                              SIRA DIŞI İŞLEM VERİMLİLİĞİ
R720 altyapısı içinde, yeni nesil güvenilirlik, kullanılabilirlik ve servis verilebilirlik (RAS) özellikleriyle, veri merkezi verimliliği, güvenliği ve bakımında yüksek düzeyleri koruyun. 

                             

ÇOK YÖNLÜ DEPOLAMA KAPASİTESİ VE PERFORMANS
PowerEdge R720 raf tipi sunucunun esnek I/O ve depolama seçenekleriyle, verilerdeki hızlı büyümeye ayak uydurun ve etkili bir yönetim gerçekleştirin.

YENİ NESİL POWEREDGE DENEYİMİ

İşinizin başarısında BT'nin motor işlevi görmesini sağlayın. En yeni nesil PowerEdge ailesi, hem büyük hem de küçük veri merkezi ortamlarında zorlu iş yüklerini işlemek için gereken özelliklerin ve performans ölçeklenebilirliğinin doğru bir birleşimiyle üretilmiştir.

İYİLEŞTİRİLMİŞ SİSTEM YÖNETİMİYLE İŞLEM VERİMLİLİĞİNİ GELİŞTİRİN

Yapılan harcamalardan en fazla yararı elde etmek için işlemlerinizi daha rahat çalışır hale getirin ve verimliliği artırın. Dağıtım, güncelleştirme, izleme ve bakım gibi en temel sunucu yaşam döngüsü yönetim görevlerini otomatik hale getirerek, karmaşık BT ortamlarındaki Dell PowerEdge sunucularınızı yönetin.

GLOBAL SERVİS VE DESTEK

Dell Servisleri, BT ve işletme çözümlerinin sizin yararınıza daha sıkı çalışmasını sağlayarak BT karmaşıklığını azaltmaya, maliyetleri düşürmeye ve verimsizlikleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Dell Servisleri gereksinimlerinize bütüncül bir yaklaşımı benimseyerek ortamınız ve iş hedefleriniz için çözümler tasarlar. Ayrıca, toplam sahip olma maliyetinizi düşürmeye yardımcı olmak için yerleşik teslim yöntemlerini, çevrenizdeki yetenekleri ve kapsamlı etki alanı bilgisini kullanır.



KAYNAKÇALAR
http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/intelin-8-cekirdekli-Xeon-E52690-islemcisinin-performans-verileri-ortaya-cikti.htm

Hazırlayan: Ezgi Ceylan

0 yorum :

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar