2 Haziran 2013 Pazar

Intel Xeon E7 işlemci


KRİTİK GÖREV UYGULAMALARI
Gücünü Intel® Xeon® E7 işlemci ailesinden alan güçlü ve güvenilir bir sunucuyla önemli iş verilerinizi yönetebilir, güvenliği sağlayabilir ve en kritik BT görevlerinin tüm gerekliliklerini karşılayabilirsiniz.
Özellikle eski altyapılarla, pahalı bakım sözleşmeleriyle ve düşük hacimli özel sunucu donanım çözümlerinden ayrılan kurumsal yazılım yenilikleriyle uğraşıyorsanız, sorunsuz bir görev için kritik bilgi işlem ortamını korumak ve sürdürmek ağır bir yük olabilir.
Ancak, işletmelerden beklenen daha hızlı ve farklı çalışma doğrultusunda, Intel® Xeon® işlemci E7 ailesinin sağladığı yeni sunucu teknolojileri bu güçlüklerin üstesinden gelinmesine yardımcı olmak için günümüzün görev için kritik bilgi işlem ortamlarını kullanışlı hale getirmektedir.
Her geçen gün daha fazla kurumsal veri merkezinin nasıl görev için kritik bilgi işlem çözümlerine geçtiğini okuyun.
Ekosistem için kritik yeniliklerin özel sistemlerden Intel® işlemci tabanlı sistemlere geçerek çığır açan ekonomik bir modelde performans, RAS ve ölçeklenebilirlik olanaklarının tümünü nasıl sunduğunu okuyun.
RAS
İntel® Xeon® E7 işlemci ailesinin, tüm işlemcilerde, belleklerde ve G/Ç veri yollarında hata algılama, düzeltme, hatanın yayılmasını sınırlama ve kurtarma faydaları sağlayan geniş kapsamlı ve güçlü güvenilirlik, kullanılabilirlik ve hizmet verebilirlik (RAS) özelliklerini nasıl sunduğunu öğrenin.

 Donanım / Yazılım Yığını Gelişmiş RAS Akışı.
Intel Xeon İşlemcisi E7 Ailesi Gelişmiş RAS Özellikleri 


 Hataları varlığında uyarlanabilir QPI yolu genişliği.

 Yazılım destekli MCA kurtarma işlemi.
PERFORMANS
Dört ve sekiz yollu x86 tabanlı işlemci performansında bir dünya rekoru.

Ürün ve Performans Bilgileri

1. Performans testlerinde kullanılan yazılımlar ve iş yükleri yalnızca Intel® mikroişlemcilerinde performans için optimize edilmiş olabilir. SYSmark* ve MobileMark* gibi performans testleri belirli bilgisayar sistemleri, bileşenler, yazılımlar, işlemler ve işlevler kullanılarak ölçülür. Bu etkenlerden herhangi birinde yapılacak bir değişiklik, sonuçların da değişmesine neden olabilir. Satın alma kararını verirken, ürünün diğer ürünlerle birlikte göstereceği performans da dahil olmak üzere diğer bilgileri ve performans testlerini göz önünde bulundurmanız gerekir.
2. Intel üçüncü taraf karşılaştırma testlerini ya da burada belirtilen web sitelerinin tasarımlarını ve uygulamalarını kontrol etmemekte ya da denetlememektedir. Intel tüm müşterilerini ilgili web sitelerini veya benzer performans karşılaştırmalarını yer aldığı diğer siteleri ziyaret etmeleri ve satışa sunulan sistemlerin performansını yansıtıp yansıtmadığını doğrulamaları konusunda teşvik eder.
3. Her karşılaştırma testi için göreceli performans, test edilen ilk platformdan asıl karşılaştırma sonucunun alınması ve bu sonuca taban değer olarak 1.0 atanmasıyla hesaplanmıştır. Test edilen diğer platformlar için göreceli performans temel olarak alınan platformun asıl karşılaştırma sonucunun diğer her platformun karşılaştırma sonuçlarına bölünmesiyle ve bunlara, bildirilen performans iyileştirmeleriyle bağlantılı performans sayılarının atanmasıyla hesaplanmıştır.
4. SAP ve SAP NetWeaver, SAP AG şirketinin Almanya ve birçok diğer ülkede tescilli ticari markalarıdır. Daha fazla bilgi için, www.sap.com/benchmark sayfasına bakın.
5. SPEC*, SPECint*, SPECfp*, SPECjbb*, SPECjEnterprise*, SPECompM*, SPECompL*, SPECvirt_sc* ve SPECmpi* Standard Performance Evaluation Corporation'a ait ticari markalardır. Daha fazla bilgi için, www.spec.org sayfasına bakın.
6. TPC Benchmark*, Transaction Processing Council'e ait bir ticari markadır. Daha fazla bilgi için, www.tpc.org sayfasına bakın.
7. VMware tescilli bir ticari markadır ve VMmark VMware, Inc şirketine ait bir ticari markadır.
8. Intel® AES Yeni Komut Dizisi (Intel® AES-NI), Intel® AES-NI özellikli işlemci içeren bir bilgisayar ve komut dizisini doğru sırada işlemek için Intel® tarafından sağlanmayan yazılımlar gerektirir. Özelliğin bulunup bulunmadığını öğrenmek için bayinize veya bilgisayarınızın üreticisine başvurun. Daha fazla bilgi için, software.intel.com/en-us/articles/intel-advanced-encryption-standard-instructions-aes-ni/ sayfasına bakın.
9. Intel® Hyper-Threading Technology (Intel® HT Technology) requires an Intel® HT Technology enabled system, check with your PC manufacturer. Performance will vary depending on the specific hardware and software used. Intel® HT Technology is available on select Intel® processors. For more information including details on which processors support Intel® HT Technology, visit www.intel.com/info/hyperthreading.
10. Intel® Turbo Boost Teknolojisi Intel Turbo Boost Teknolojisi yeteneğine sahip bir işlemcisi olan bir platform gerektirir. Intel Turbo Boost Teknolojisinin performansı donanıma, yazılıma ve genel sistem konfigürasyonuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sisteminizin Intel Turbo Boost Teknolojisine sahip olup olmadığını öğrenmek için platform üreticinize danışın. Daha fazla bilgi için www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/turbo-boost/turbo-boost-technology.html sayfasına bakın.
11. Intel® Sanallaştırma Teknolojisi, Intel® işlemci, BIOS ve sanal makine monitörü (VMM) içeren bir bilgisayar sistemi gerektirir. İşlevler, performans ve diğer avantajlar donanım ve yazılım konfigürasyonlarına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Yazılım uygulamaları tüm işletim sistemleri ile uyumlu olmayabilir. Bu konuda bilgisayarınızın üreticisine başvurun. Daha fazla bilgi için www.intel.com/content/www/us/en/virtualization/virtualization-technology/hardware-assist-virtualization-technology.html sayfasına bakın.
12. Intel® işlemci numaraları, performans ölçütü değildir. İşlemci numaraları, işlemci aileleri arasındaki farklılıkları değil, her işlemci ailesi içindeki farklı özellikleri gösterir. Ayrıntılı bilgi için www.intel.com/content/www/us/en/processors/processor-numbers.html sayfasına bakın.
GÜVENLİK
Donanım hatalarını otomatik olarak yönetir ve kötü niyetli yazılım saldırılarına karşı korur. Intel® AES New Instructions Teknolojisi (Intel® AES-NI) ve Intel® Trusted Execution Teknolojisi (Intel® TXT) ile bulut ortamları artık daha güvenli.

Donanım Destekli Güvenlik ile Gelişmiş Veri Koruması


Hesaplamalara göre 2015 yılına kadar, büyük bir çoğunluğu İnternetin etkin olduğu mobil aygıtlardan oluşan 10 milyardan fazla kişisel elektronik aygıt etkin kullanımda olacak. Bilgi işlem cihazlarına olan bağlılığın hızla artması, işletmelerin ve tüketicilerin kötü amaçlı kodlara, virüslere, siber casusluğa, kötü amaçlı yazılımlara ve veri hırsızlığına maruz kalmalarını önlemek için daha güvenli yazılım ve donanım ürünlerinin geliştirilmesi ihtiyacını ortaya çıkarıyor.

Intel'in Güvenlik Yaklaşımı

Intel, daha güvenli çalışmaları için sistemleri geliştirmeye devam ediyor. Bu yaklaşımın temel bileşeni, daha sağlam ve güvenlik açıklarına karşı daha dayanıklı platformlar sunmaktır. Intel'in en yeni üç sunucu işlemcisi olan Intel® Xeon® E3 v2 işlemci ailesi, Intel® Xeon® E5 işlemci ailesi ve Intel® Xeon® E7 işlemci ailesi ile 3. nesil Intel® Core™ vPro™ gibi Intel® işlemcilerde güvenlik özellikleri donanıma entegredir.
Bununla birlikte Intel® ürünleri, daha güvenli bilgi işlem için yapılanların yalnızca bir kısmıdır. Daha eksiksiz koruma süreçleri için teknoloji ekosisteminin tümüyle etkileşimde olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bunu göz önünde bulunduran Intel, hem yazılım hem de donanım güvenliği sağlayıcılarıyla tamamlayıcı çözümler geliştirmek için ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Intel, genel amaçlı yazılım sağlayıcılarıyla da birlikte çalışarak, güvenli bilgi işlemin daha yüksek düzeyde uygulanmasını destekliyor.

 

Gömülü Güvenlik Özellikleri
“Örtü” koruması – Entegre güvenlik özelliklerine sahip Intel® vPro™ teknolojisi, BT ortamınızdaki bilgisayarları korur.1
·         Kimlik koruma – Doğrudan bazı 3. nesil Intel® Core™ işlemcilerin donanımına entegre doğrulama teknolojisi, kullanıcı kimliğini ve çevrimiçi erişim noktalarını korur.2
·         Varlık koruma – Intel® Anti-Theft Teknolojisi, kaybolduğunda ya da çalındığında bilgisayarınızı kilitleyerek kurumsal verilerinizi korur.3
·         Veri koruması – Intel® AES-NI ile daha hızlı veri şifreleme ve şifre çözme.4
·         Kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma – Donanım destekli güvenlik sağlayan Intel® Trusted Execution Teknolojisi, BT altyapısını yazılım tabanlı saldırılardan korur ve sanallaştırılmış ve bulut iş yükleri için yeni ve güçlü bir kontrol noktası sağlar.5
·         Donanım destekli sanallaştırma – BT’nin, sanallaştırılmış platform havuzunun güvenilirliğini doğrulamasını sağlar.6

 

 

 










Cores/



Turbo Boost
Intel® HT
Processor Number
Threads
Cache
Bus Speed
Max TDP
Technology8
Technology9
32 nm






Intel® Xeon® Processor E7-8870
10/20
30 MB
6.40 GT/sa  QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-8867L
10/20
30 MB
6.40 GT/s QPI
105 W
Intel® Xeon® Processor E7-8860
10/20
24 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-8850
10/20
24 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-8837
8/8
24 MB
6.40 GT/s QPI
130 W

Intel® Xeon® Processor E7-8830
8/16
24 MB
6.40 GT/s QPI
105 W
Intel® Xeon® Processor E7-4870
10/20
30 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-4860
10/20
24 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-4850
10/20
24 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-4830
8/16
24 MB
6.40 GT/s QPI
105 W
Intel® Xeon® Processor E7-4820
8/16
18 MB
5.86 GT/s QPI
105 W
Intel® Xeon® Processor E7-4807
6/12
18 MB
4.80 GT/s QPI
95 W

Intel® Xeon® Processor E7-2870
10/20
30 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-2860
10/20
24 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-2850
10/20
24 MB
6.40 GT/s QPI
130 W
Intel® Xeon® Processor E7-2830
8/16
24 MB
6.40 GT/s QPI
105 W
Intel® Xeon® Processor E7-2820
8/16
18 MB
5.86 GT/s QPI
105 W
Intel® Xeon® Processor E7-2803
6/12
18 MB
4.80 GT/s QPI
105 W

a GT/s = giga-transfers/second








Hazırlayan: Turan Konuk

0 yorum :

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar